fbpx
Vårt arbeid

Barn i Norge

Redd Barna kjemper for barns rettigheter, og for at alle barn skal leve et verdig liv – uansett hvem de er og hvor de bor. Også i Norge!

Barn i barnehagealder sitter på stoler og ser på en tegnefilm som vises på et prosjektorlærret. På filmen kan du se en gutt og en voksen mann. Mannen har åpnet buksesmekken og har en erigert penis. Over mannen og penisen er det et stort rødt kryss som viser at det ikke er greit.

Stopp vold og overgrep mot barn

Når barn får lære om hva vold og overgrep er, tør flere barn å si ifra. Nå krever vi handling fra kunnskapsministeren! Alle barn og unge må få lære om vold og overgrep gjennom undervisning i barnehagen og i skolen.

Nettvett

Nett og mobil er en viktig og positiv del av barn og unges liv. Men det er også arenaer for mobbing og seksuelt misbruk. Her finner du råd, tips og undervisningsmateriell som kan gi barn og unge en trygg digital hverdag.

Rasisme og diskriminering

Alle barn har rett til å ikke bli forskjellsbehandlet på grunn av sin egen eller foreldrenes kultur, hudfarge, kjønn, språk, religion, bakgrunn, funksjonsnedsettelse eller mening.

FOR SKOLE 1

Materiell og ressurser til skole

Lær om barns rettigheter, FNs bærekraftsmål, nettvett, trygt skolemiljø, forebygging av mobbing, beskyttelse mot vold og overgrep, demokrati og valg.

Vi har materiell tilpasset alt fra de eldste barna i barnehagen til elever på 10. trinn. Alt materiell er gratis å bruke, laste ned eller bestille.

Tre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 90.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli frivillig

Bli frivillig

Bli med og bidra til at barn får positive opplevelser i form av trygg lek, læring og aktivitet.

Pengene kommer fram!

92,9%
7,1%

Av innsamlede midler går 92,9% til arbeidet for barna som trenger oss aller mest.
Kun 7,1% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter.
 Les mer om hvordan vi bruker pengene