fbpx
Du kan bidra
Ei jente med rosa hårbånd kikker gjennom en hjemmelaget kikkert Ei jente med rosa hårbånd kikker gjennom en hjemmelaget kikkert

Du kan gjøre en forskjell også etter at du er borte

Har du vurdert å skrive testament?

Stadig flere ønsker å testamentere en gave til sine hjertesaker. På den måten kan du sikre at din arv fortsetter å gjøre en forskjell for andre også i tiden etter at du er borte.

Din gave gjør det mulig for oss å hjelpe flere! Mange tror at gaven de testamenterer bort må være stor for at den skal bety noe. Slik er det ikke. I Redd Barna er vi takknemlige og ydmyke over å motta alle testamentariske gaver. Vi vet at hver eneste gave – stor eller liten – en dag vil gjøre en forskjell for barna som trenger det aller mest.

Informasjonsmøter 2022

  • Oslo: 12. september
  • Trondheim: 19. september
  • Bergen: 22. september

Vi ønsker deg velkommen til gratis informasjonsmøte. Les mer om arrangementet på nettsiden «Arven etter deg».

Meld deg på her eller ring Wegard Kalmo på telefon 91 60 90 67

Trenger du hjelp til å skrive testament?

Mange trenger råd om regler og juridiske spørsmål – vi kan hjelpe deg med dette. Dette er selvfølgelig helt uforpliktende. Dersom du har tenkt å tilgodese Redd Barna med en gave i ditt testament kan du også få gratis juridisk hjelp til å sette opp testamente.

Ønsker du å bli kontaktet?

Vår rådgiver Wegard Kalmo som er ansvarlig for arv i Redd Barna vil kunne hjelpe deg med de spørsmålene du måtte ha rundt testamentariske gaver.

Alt skal være på stell etter meg !

Det er en kjempegod følelse å ha skrevet testamente! Jeg vil at alt skal være på stell etter meg sier Ann Butterworth. For Ann var det naturlig å tenke på Redd Barna da hun begynte å sysle med tanken om å skrive testamente.

67-åringen er vokst opp i England, og hjemme var det selvsagt å støtte Redd Barna. Vi drev med små innsamlinger, loppemarkeder og kjøpte varer fra organisasjonen. Redd Barna var en naturlig del av livet mitt.

En vanskelig prosess

Ann er enebarn, og begge foreldrene hennes var også enebarn. Hun har derfor ingen slektninger som kan arve henne. Faren døde tidlig, og da moren ble syk og dement før hun døde i 2011 satte det i gang en prosess hos Ann en vanskelig og krevende prosess. Å begynne å tenke på testamente er å erkjenne at også du skal dø en gang. Det vil vi jo ikke tenke på! Men selv en som har god helse kan rammes av sykdom, ulykker og død. Jeg kan gå ut på veien og bli truffet av en bil. Jeg kan få en akutt sykdom. Eller som moren min: bli dement uten å klare å ordne opp i noe.

Undersøkte organisasjoner

Ann ville komme alt dette i forkjøpet og begynte å undersøke ulike norske organisasjoner. Hun ønsket at arven etter henne skulle komme noen til gode.

Den energiske pensjonisten gikk systematisk til verks. Først så hun gjennom listen av organisasjoner som er godkjent av Innsamlingskontrollen, og satt igjen med fire-fem organisasjoner hun kunne tenke seg å støtte. Hun falt til slutt ned på Redd Barna, av flere grunner: Jeg har ikke barn selv og har nok, i alle fall underbevisst, hatt et ønske om å hjelpe barn fram i livet.

Når du støtter et barn, gir du dem en god start som det kan bære med seg hele livet. Det var også viktig for meg å støtte en internasjonal organisasjon, og nå de barna som trenger det aller mest. Og så var det viktig å finne en organisasjon der ikke altfor mye går til administrasjon.

Pengene kommer fram!

92,9%
7,1%

Av innsamlede midler går 92,9% til arbeidet for barna som trenger oss aller mest.
Kun 7,1% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter.
 Les mer om hvordan vi bruker pengene